Leveransbeskrivning

Syll:
Sylltätningslist ingår som monteras mellan betongplatta och syll för att få riktigt tätt mot fukt och drag. Impregnerad syll 45x145mm levereras med för fastsättning i betongplatta varpå väggarna monteras ovanpå, skyddad från fukt.

Väggar:
Panelade väggmoduler förberedda för isolering genom att ett vindskydd är monterat innanför ytterpanelen. Modulerna är 1200mm breda förutom vissa specialmoduler som kan hålla andra mått. Levereras med 22x95 lockpanel som standard samt 145mm stomme. Till montaget ingår blocktätningssats i form av tätningsremsa som monteras i varje blockskarv och under remstycke för att få riktigt tätt och därmed låg uppvärmningskostnad.

Ytterpanelen är mycket betydelsefull för garagets livslängd. Om inte locket sluter tätt mot underbrädan så blåser regn in bakom och sugs upp på baksidan av brädorna. Det gör att färgen flagnar och virket blir rötskadat. Även valet av virke är viktigt för slutresultatet. Ur boken ”att välja trä” citerar vi följande. Förmågan att ta upp vatten är olika för gran och furu. Gran tar upp vatten långsamt både i kärna och splint. Furu har stor skillnad i vattenupptagningsförmåga mellan kärna och splint. Kärnan hos furu har ungefär samma förmåga att ta upp vatten som gran , medan splinten hos furu tar upp vatten flera gånger snabbare. Därför bör virke som används utvändigt i första hand vara gran, som i utvändig panel. Slut citat. Därför har vi valt gran från vårt område som anses vara ett av Europas bästa grandistrikt, känt för sina långsamtväxande träd med täta årsringar och höga kvalitet. Av dessa tillverkar vi vår lockpanel med en speciell profil på baksidan som gör att det blir extra tätt mellan lock och underbräda. Framsidan får en finsågad yta så att färgen fäster bra. Tjockleken blir 22mm både på underbräda och lock. Vi kan även erbjuda andra mått och kombinationer på ytterpanelen t.ex. 22x145 + 22x45 lockläkt. Begär offert.

Takstolar:
Fribärande CE-märkta takstolar enligt gällande byggnorm och snözon.

Gavelspetsar:
Gavelspetsarna levereras med påspikad ytterpanel som är färdiga för montage. Ventiler monteras in och om halvmånefönster väljs till monteras dessa grundmålade på plats med foder och bleck. Vi har även lucka för förvaring i vindsutrymme i sortimentet.

Kondensskydd:
Kondensskydd levereras som rullundertak och är en typgodkänd genomtrampningssäker produkt. Som alternativ kan vi erbjuda råspont med underlagspapp.

Takreglar:
Som takreglar för betongtakpannor eller plåttak levereras anpassade dimensioner för det typ av tak som ingår.

Yttertak:
Ytbehandlade tvåkupiga betongtakpannor levereras som standard. Vi kan även erbjuda plåttak i olika profiler. Båda är kända varumärken och håller hög kvalitet på sina produkter.

Takpannorna levereras av Monier i Jönåker. www.monier.se. Takplåten levereras av Armat i Karlstad. www.armat.se

Vindskivor:
Vindskivor av extra kraftigt virke för att klara påfrestningarna som väder och vind utsätter dessa för.

Dörrar:
Dörrar är tillval och levereras separat för montage på plats inklusive bleck och foder i storleken 10-21.Våra ytterdörrar tål utmärkt den nordiska väderleken och temperatur-växlingar. Tjockleken på dörrbladet är 62mm. Dörren med glas har 2-glas isolerglas. Finns som höger eller vänsterhängd.

Fönster:
Fönster är tillval och är ett vitmålat 2 glas isolerruta levereras monterade på plats i väggblocket inklusive bleck och foder och finns i storlekarna 9-6 9-10 samt 9-12. Spröjs finns som tillval.

Leverantör av fönster är SP fönster i Edsbyn som har en lång tradition av fönstertillverkning. www.spfonster.se

Portar:
Portar är tillval och standardmått på portöppning är 2500x2125. En höjd som gör att ni kommer in med högre fordon t.ex. när takboxen är på eller när ni har en högre bil. Vi kan även leverera med andra mått.

För er som vill ha andra modeller finns takskjutportar från Hörmanns övriga sortiment som är en av marknadens bästa portar. www.hoermann.se. Som alternativ finns isolerade slagportar i obehandlad furu.
Slagportarna levereras av Furuhäll snickeri i Heby. www.furuhallssnickeri.se

Takavvattning:
Komplett paket med hängrännor och stuprör samt tillbehör i svart eller vit plåt ingår.

Knutar:
Virke till knutar ingår.

Takfots och gavelsprångsinklädnader:
Allt virke som behövs till inklädnader levereras med i samma höga kvalitet som ytterpanelen.

Foder:
Foder runt portar samt de fönster och dörrar som väljs till monteras inklusive bleck och foder. Välj mellan vita eller svarta bleck.

Plåtbeslag:
Vita eller svarta vindskivebeslag och takfotsplåtar ingår.

Monteringsdetaljer:
Monteringsdetaljer som spik, skruv och beslag till garaget ingår.

Monteringsanvisning:
Till varje leverans skickar vi med en komplett monteringsanvisning med en numrerad planritning som gör det enkelt att montera ihop garaget rätt.

Garaget står nu färdigt och vi lovar att ni inte kommer att ångra er då vi på Norrlandsgarage bara har använt råvaror och material med hög kvalitet kombinerat med moderna maskiner och lagt omsorg om varje detalj för att ni ska kunna njuta av ett rakt igenom välbyggt garage.